Blog
Νέα / Δημοσιεύσεις
Αρθρογραφία

Biofeedback training για ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ή αλλιώς βιοανάδραση για την επανεκπαιδευση των μυών του πυελικού εδαφους
Το biofeedback είναι ενα απο τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας κ αρκετές φορες μπορει να γινει αρκετά "διασκεδαστικό" καθώς προσομοιάζει τους μύες του πυελικού σας εδάφους με ένα τριαντάφυλλο και όχι μόνο!!!

Στόχος είναι να:

1. δημιουργήσει σαφή αντίληψη του σωστού ελέγχου και της αίσθησης «ενεργοποίησης» των πυελικών μυών (κολπικοί μύες – εξωτερικός σφιγκτήρας της ουροδόχου)
2. και να γυμνάσει αυτούς τους μύες με ένα μοναδικό τρόπο ώστε να δυναμώσουν, να αυξηθεί η μυϊκή τους μάζα και ο έλεγχός τους.

Έτσι εκπαιδεύεται ο έλεγχος του εξωτερικού σφιγκτήρα της ουροδόχου κύστης για την αντιμετώπιση της ακράτειας όπως επίσης και ο υγιής τόνος των κολπικών μυών.

Σχεδιάστηκε για να μετρά με ακρίβεια μόνο τη δραστηριότητα των πυελικών μυών και όχι τη δραστηριότητα από γειτονικούς μύες (π.χ. από κοιλιακούς, προσαγωγούς κ.α.).
Στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας "Παπαθανασίου Χριστίνα" προσπαθούμε να κάνουμε την θεραπεία πυελικού εδαφούς λιγότερο μονότονη και ίσως πιο διασκεδαστικη μιας και από την φύση της είναι ιδιαίτερη και για κάποιους στην αρχή αγχωτική.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληρόφορια αφορά το πυελικό σας έδαφος.